Ο ρόλος του εκπαιδευτικού για την αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας προσφύγων μαθητών

19344302_303
Δημοσιεύτηκε στις 08/02/2021    

«Ο ρόλος του εκπαιδευτικού για την αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας προσφύγων μαθητών»

 

 

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου Ναυτίλος, σε συνεργασία με το 2ο ΠΕΚΕΣ Βορείου Αιγαίου, θα πραγματοποιήσει συνάντηση ευαισθητοποίησης σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφορικά με το ψυχικό τραύμα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων μαθητών.

Οι ανήλικοι πρόσφυγες έχουν εκτεθεί σε τραυματικές εμπειρίες, όπως η βίαιη απομάκρυνση από την πατρίδα τους, και ως μαθητές καλούνται να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον, σε μια άλλη κουλτούρα με μια άγνωστη γλώσσα.

Τις δυσκολίες που προκύπτουν καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν ανάγκη από υποστήριξη στο έργο τους.

Είναι σημαντικό, ωστόσο, ότι μέσα στις αντιξοότητες, οι πρόσφυγες μαθητές επιδεικνύουν και ψυχική ανθεκτικότητα, την οποία μπορούν οι εκπαιδευτικοί να ενισχύσουν.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, θα συζητηθεί ποια είναι η πιο βοηθητική στάση που μπορεί να έχει ένας δάσκαλος απέναντι σε αυτά τα παιδιά.

Η δράση ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021, στις 10.15, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.

Κατασκευή ιστοσελίδων webpromotion